The FreeBSD Diary

The FreeBSD Diary (TM)

Providing practical examples since 1998

If you buy from Amazon USA, please support us by using this link.
[ HOME | TOPICS | INDEX | WEB RESOURCES | BOOKS | CONTRIBUTE | SEARCH | FEEDBACK | FAQ | FORUMS ]
FreeBSD Support
 New Topic  |  Go to Top  |  Go to Topic  |  Search  |  Log In   Newer Topic  |  Older Topic 
 internal auth
Author: daemon 
Date:   05-10-00 00:30

Somebody mentioned on the FreeBSD-Questions mailing list that uncommenting the interal auth line in inetd.conf would provide ident services, however, when another host tries to, I get the following in my /var/log/messages:
cannot execute internal: No such file or directory

Dan, I know you posted something about the same issue on the newsgroup back on September 16th or 19th I believe. Any luck with that? Which is why I'm posting here...

Damon

Reply To This Message
 
 RE: internal auth
Author: Dan Langille 
Date:   05-10-00 08:21

That error sounds familiar. And checking my IRC logs, yes, I had the same problem.

See this PR: <a href="http://www.freebsd.org/cgi/query-pr.cgi?pr=21650">http://www.freebsd.org/cgi/query-pr.cgi?pr=21650</a>

Basically, kill inetd, and start it again. Or try the patch in that PR.

Reply To This Message
 
 RE: internal auth (HAHA - oops!)
Author: daemon 
Date:   05-10-00 14:27

Oh boy - thanks for the reply Dan - it was my own stupidity, however.

I tried to telnet in from my other linux box per your reproducibility instructions in the PR and I got:
not allowed to use auth from this host.

Silly me didn't put a line in /etc/hosts.allow. *sigh*

Oh well, at least it was something easy. :o)

Thanks for your reply.

Damon

Reply To This Message
 
 RE: internal auth (HAHA - oops!)
Author: Dan Langille 
Date:   05-10-00 23:02

so did you get it working? If so, how? With the patch?

Reply To This Message
 
 RE: internal auth (HAHA - oops!)
Author: daemon 
Date:   06-10-00 00:03

Yes, I did - all I needed to do was put the following in /etc/hosts.allow
auth: ALL : allow

I'm running 4.1.1-STABLE cvs up'ed last Thursday the 28th. Changing entries in inetd..conf and doing a killall -HUP inetd worked properly. (I was following the instructions in the PR to reproduce the problem.)

I think I may have had it working prior to this because I was using oidentd which, although it was run from inetd initially, it had the -w flag which allowed it to run as a standalone daemon and bypass tcpwrappers.

:-)

Damon

Reply To This Message
 Forum List  |  Threaded View   Newer Topic  |  Older Topic 


 Forum List  |  Need a Login? Register Here 
 User Login
 User Name:
 Password:
 Remember my login:
   
 Forgot Your Password?
Enter your email address or user name below and a new password will be sent to the email address associated with your profile.
How to get the most out of the forum

phorum.org