The FreeBSD Diary

The FreeBSD Diary (TM)

Providing practical examples since 1998

If you buy from Amazon USA, please support us by using this link.
[ HOME | TOPICS | INDEX | WEB RESOURCES | BOOKS | CONTRIBUTE | SEARCH | FEEDBACK | FAQ | FORUMS ]

FreeBSD Support
 New Topic  |  Go to Top  |  Go to Topic  |  Search  |  Log In   Newer Topic  |  Older Topic 
 sound sounding really strange, es1371
Author: Andreas Ntaflos 
Date:   13-09-00 21:58

i have a really strange problem, my soundcard an es1371 soundblaster pci64 worked very well with freebsd 4.1 stable only 1,5 weeks ago! i had everything needed, device pcm in the kernel conf and device snd0 in /dev and the like.

as i said, no problem at all playing mp3z and wavs...

and about a week ago, either i did something i dont remember anymore or the deamon turned into a devil. there are no warning or error messages at startup nor any warnings while xmms or so is running.

trying to play some mp3z with xmms it starts to trouble. the music is being played, but along with that, i hear a really shrill, loud and annoying sound. xmms slows down, and the system is being slowed down too a bit.

anyway, the result is, i cant hear my music anymore with freebsd and that is something to worry about IMHO...

has anyone got any ideas what i could have done, or what could have happened? the card is ok, it still works under windows...

thanks

regards
Andreas Ntaflos

Reply To This Message
 Forum List  |  Threaded View   Newer Topic  |  Older Topic 


 Forum List  |  Need a Login? Register Here 
 User Login
 User Name:
 Password:
 Remember my login:
   
 Forgot Your Password?
Enter your email address or user name below and a new password will be sent to the email address associated with your profile.
How to get the most out of the forum

phorum.org